iPhone 15 Modelleri Yakınlık Sensörünü Dynamic Island İçin Entegre Ediyor

iPhone 15 Modelleri Yakınlık Sensörünü Dynamic Island İçin Entegre Ediyor
Bu yıl, tüm iPhone 15 modelleri, Apple'ın ekranın üst kısmındaki hap ve delik kesiklerini birleştiren Dynamic Island kısmını içeriyor. Yine de bu özellikte iPhone 14 Pro modellerinde bulunmayan önemli bir değişiklik de oluyor.Tüm...

Bu yıl, tüm iPhone 15 modelleri, Apple'ın ekranın üst kısmındaki hap ve delik kesiklerini birleştiren Dynamic Island kısmını içeriyor. Yine de bu özellikte iPhone 14 Pro modellerinde bulunmayan önemli bir değişiklik de oluyor.

iphone-15-modelleri-yakinlik-sensorunu-dynamic-island-icin-entegre-ediyor

Tüm iPhone 15 modelleri Dynamic Island bölümünü içeriyor

Apple endüstri analisti Ming-Chi Kuo'nun yeni bir tweet'ine göre, iPhone 15 serisindeki yakınlık sensörü, Dynamic Island alanının altına oturmak yerine Dynamic Island alanına entegre ediliyor. Yakınlık sensörü, kullanıcının telefonu kulağına götürdüğünü algılıyor ve ekranı kapatıyor. Kuo'nun dediği gibi, ince ayarın ‌Dynamic Island'ın görünümünde veya işlevselliğinde herhangi bir değişikliğe yol açması pek olası görünmüyor. Yine de muhtemelen maliyetleri düşürmek için teşvik edilen bileşenlerde bir değişikliğe işaret ediyor.

iphone-15-modelleri-yakinlik-sensorunu-dynamic-island-icin-entegre-ediyor

Kuo'ya göre, Apple tedarikçisi Finisar, iPhone 14 Pro için 1380nm'ye kıyasla Apple'a 940nm dalga boyu yakınlık sensörleri sağlamaya geçiyor. Apple'ın iPhone 15 serisini her zamanki gibi Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.