Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınabilir! Bu Uygulamaları Telefonunuzdan Hemen Silin

Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınabilir! Bu Uygulamaları Telefonunuzdan Hemen Silin
Akıllı telefonlar, son yıllarda sadece kişiler arasındaki iletişimi sağlamıyor. Uygulamalar ile zenginleşen ve pek çok ihtiyaca cevap veren akıllı telefonlarda, mobil bankacılık uygulamaları da aktif olarak kullanılıyor. Bu...

Akıllı telefonlar, son yıllarda sadece kişiler arasındaki iletişimi sağlamıyor. Uygulamalar ile zenginleşen ve pek çok ihtiyaca cevap veren akıllı telefonlarda, mobil bankacılık uygulamaları da aktif olarak kullanılıyor. Bu kapsamda, kullanıcı verilerinin gizliliği ve güvenliği büyük önem taşıyor. Bankalar tarafından azami önlem alınsa da üçüncü parti uygulamalar ile veriler ele geçirilebiliyor.

Kredi Kartı Bilgisini Çalan Uygulamalar

Threat Fabric tarafından yayınlanan rapor, akıllı telefon kullanıcıları için oldukça kritik. Söz konusu raporda, banka bilgilerini ele geçirmek için programlanmış kötü amaçlı yazılımların tespit edildiği açıklandı. Yayınlanan listede yer alan uygulamalar şu şekilde:

  • My Finances Tracker
  • Codice Fiscale 2022
  • Recover Audio, Images & Videos
  • File Manager Small, Lite
  • Zetter Authentication

Hemen Silmek Gerekiyor

Yayınlanan listede yer alan bu uygulamalardan herhangi birisi, akıllı telefonunuzda yüklüyse derhal kaldırmanız gerekiyor. Teknoloji uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda, kaynağı bilinmeyen ve arka planda yaptığı işlemlere hakim olunamayan uygulamaların, akıllı cihazlara yüklenmemesi tavsiye ediliyor.