Meta, WhatsApp İçin Birtakım Yeni Özelliğin Beta Testini Yapıyor

Meta, WhatsApp İçin Birtakım Yeni Özelliğin Beta Testini Yapıyor
Meta, mesajlaşma uygulaması WhatsApp için birkaç yeni özellik geliştiriyor. Bu yeni özellikler, en son WhatsApp beta sürümlerinde keşfedildi. Yine de, bu özellik yaygın olarak kullanılmıyor. Yalnızca birkaç seçkin beta kullanıcısı...

Meta, mesajlaşma uygulaması WhatsApp için birkaç yeni özellik geliştiriyor. Bu yeni özellikler, en son WhatsApp beta sürümlerinde keşfedildi. Yine de, bu özellik yaygın olarak kullanılmıyor. Yalnızca birkaç seçkin beta kullanıcısı bunları almış gibi görünüyor. Bu, sonunda genel uygulamaya nelerin gelebileceğine dair bize fikir vermek için yeterli duruyor.

meta-whatsapp-icin-birtakim-yeni-ozelligin-beta-testini-yapiyor

Meta, WhatsApp için yeni özellikler geliştiriyor

İlk olarak, Android için WhatsApp beta sürümü 2.23.9.13, kullanıcıların durum güncellemelerini doğrudan WhatsApp'tan Facebook hikayelerinde paylaşma seçeneği ekledi. Bu zaten mümkün olsa da, yeni beta güncellemesi "Her zaman Facebook hikayesinde paylaş" adlı yeni bir düğme aracılığıyla süreci otomatik hale getiriyor.

meta-whatsapp-icin-birtakim-yeni-ozelligin-beta-testini-yapiyor

Yakın tarihli bir WhatsApp beta yapısında tespit edilen bir başka yeni özellik de gizlilik kontrol ekranıdır. WhatsApp beta sürümü 2.23.9.15'te belirli test kullanıcılarına sunulan özellik, kullanıcıların gizlilik ayarlarını daha iyi anlamasına ve yönetmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Kontrol ekranı, kullanıcıların kendileriyle kimin iletişim kurabileceğini seçmesine, kişisel bilgilere erişimi kontrol etmesine, sohbetleri daha özel yapmasına ve daha fazla hesap koruma aracını etkinleştirmesine olanak tanıyor.

meta-whatsapp-icin-birtakim-yeni-ozelligin-beta-testini-yapiyor

Android işletim sistemi için son sürümler aracılığıyla belirli kullanıcılara sunulan bu WhatsApp beta özelliklerinin yanı sıra, iOS'ta WhatsApp için beta yapılarında başka bir ilginç araç bulundu. Meta, tek yönlü haber bültenine benzer bir kanal yayın sistemini WhatsApp'a getirmeyi planlıyor gibi görünüyor. Uygulama ayrıca, 'Güncellemeler' sekmesi haline gelebilecek elden geçirilmiş bir 'Durum' sekmesi alabilir. Burada, kullanıcılar mesajları yönlendirebilir ve durumları görebilir. Kanal üyeleri sadece mesaj alabilir ancak mesajlara cevap veremez.

iOS uygulamasına yapılan yeni eklemelerin iOS'a özel kalması pek olası değildir. Android uygulaması için daha sonra gelebilirler. Gelecekteki beta sürümlerinin nasıl gelişeceğinden emin olmanın bir yolu yoktur. Bu yüzden bekleyip görmemiz gerekiyor. Aynı şekilde, bu yeni özelliklerde herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor.