Öğrencilerin 110 Dijital Projesi Sergilendi

Öğrencilerin 110 Dijital Projesi Sergilendi
Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kaymakamlık bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı, Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul...

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kaymakamlık bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı, Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla yapılan ''Girişimci Gençler Dijital Çözümler Üretiyor'' projesinin finali festivalle yapıldı.

Toplam 18 ay süren projenin sonunda, 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen festivalde, okullarda öğrencilerce geliştirilen 110 farklı dijital çözüm üreten proje görücüye çıktı.

Dr. Yakup Ayaydın'ın koordinatörlüğünde uygulanan proje kapsamında Bahçelievler'de 6 lisede Teknoloji ve Girişimcilik Atölyesi kurulumu sağlandı.

Ekonomik Dönüşümü Sağlama Hedefi

Teknoloji ve Girişimcilik atölyelerinde yapılan uygulamalarla genel ve mesleki lise öğrencilerinin yenilikçilik ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, proje üretme-geliştirme ve dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi, uzun vadede ekonomik ve sosyal yapıdaki dönüşümü yönlendirecek bireyler olması, gençlerin kariyer gelişimlerini planlama ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip olmaları sağlanarak, orta ve uzun vadede ekonomik dönüşümü sağlayacak bireyler olmaları amaçlandı.

Proje kapsamında öncelikle öğretmenlere robotik kodlama, 3D yazıcı, yapay zeka, yazılım becerilerini geliştirecek eğitimlerin yanı sıra girişimcilik, proje yazma ve geliştirme eğitimleri verildi.

Öğretmenler aldıkları bu eğitimleri atölyelerde belirlenen öğrencilere 16 hafta boyunca haftada 8 saat eğitim vererek aktardı. Öğrenciler aldıkları eğitimler sonunda 110 dijital çözüm içeren proje üretti.

Festivale, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bürlükkara, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Göksel Erdem, İstanbul Enterch Teknopark Genel Müdürü Muhammed Kasapoğlu, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.