Samsung Display, Bir Pazar Rakibi Daha Kaybetti

Samsung Display, Bir Pazar Rakibi Daha Kaybetti
Japonya'dan gelen son raporlara göre, OLED inkjet baskının öncü lideri JOLED, Tokyo Bölge Mahkemesinde resmi olarak iflas koruması başvurusunda bulundu. Şirketin fon toplayamaması ve yaklaşık 257 milyon $ tutarındaki yükümlülükler...

Japonya'dan gelen son raporlara göre, OLED inkjet baskının öncü lideri JOLED, Tokyo Bölge Mahkemesinde resmi olarak iflas koruması başvurusunda bulundu. Şirketin fon toplayamaması ve yaklaşık 257 milyon $ tutarındaki yükümlülükler bu sonuca yol açtı. Görünüşe göre, JOLED uzun bir süredir mali zorluklarla karşı karşıya ve sonuç olarak iki üretim hattındaki faaliyetlerini durdurmak zorunda kalıyor. Ayrıca, bu düzenleme kapsamında toplam 380 çalışandan 280'i işten çıkarılıyor.

samsung-display-bir-pazar-rakibi-daha-kaybetti

Ayrıca teknoloji şirketi, üretim tesislerini kapatırken patentlerini ve araştırma ve geliştirme faaliyetlerini Japan Display Inc'e taşımaya karar verdi. Karar, birinci sınıf OLED tabanlı ekran ve televizyon üreticilerini doğrudan etkiliyor. JOLED'in ana hissedarı olan Japonya İnovasyon Ağı Şirketi (INCJ) Nikkei'ye göre, zor durumdaki şirkete yardım etmek için diğer paydaşlara güvenemeyeceğini ortaya koydu.

Sonuç olarak JOLED, OLED panel üretim ve satış faaliyetlerini durdurma kararı aldı ve Japonya'da bulunan iki fabrikayı kapatarak yaklaşık 280 çalışanın işine son veriyor. Ayrıca şirket, teknoloji ve geliştirme operasyonlarını devretmek için INCJ'nin ortak sahibi olduğu Japan Display Inc. ile bir anlaşma imzaladı. Bölüm şu anda yaklaşık 100 kişiyi istihdam etmektedir. INCJ Başkanı Mikihide Katsumata, "İlgili tarafların ek yatırım yapmasını bekleyemezdik" dedi.

samsung-display-bir-pazar-rakibi-daha-kaybetti

JOLED, kurulduğu 2015 yılından bu yana, Samsung Display ve LG Display gibi köklü pazar devlerinin şiddetli rekabeti nedeniyle sürekli finansal başarısızlıklarla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle şirket, üretim faaliyetlerini sonlandırmayı ve mühendislik personeli ile fikri mülkiyeti Japan Display'e taşımayı planlıyor.

Özellikle Ocak 2021'de Samsung Display, şirketin patentli teknolojisini ihlal ettiğini iddia ederek Amerika Birleşik Devletleri'nde JOLED'e karşı yasal işlem başlattı. Bu nedenle, ikincisi piyasadan çıkarılırsa, Apple da dahil olmak üzere çeşitli teknoloji devlerine OLED ekranlar sağladığı düşünüldüğünde, Samsung'un mücadele etmesi gereken bir rakibi daha az olacaktır.