Snapchat ebeveynler için yeni kontroller ekliyor

Snapchat ebeveynler için yeni kontroller ekliyor
Snapchat Aile Merkezi, geçen yıl tanıtılmıştı. Özellik, Snap'in ebeveynlerin çocuklarının hesaplarını kontrol etmesine olanak tanıma yolundaki en önemli adımlardan biriydi. Bugün sosyal medya platformu, 2022'de aldıklarıyla...

Snapchat Aile Merkezi, geçen yıl tanıtılmıştı. Özellik, Snap'in ebeveynlerin çocuklarının hesaplarını kontrol etmesine olanak tanıma yolundaki en önemli adımlardan biriydi. Bugün sosyal medya platformu, 2022'de aldıklarıyla yetinmeyen ebeveynler için ek denetimler içeriyor. Böylece Aile Merkezi'ne daha fazla iyileştirme getiriyor.

Snapchat Aile Merkezi içerik denetimi sunuyor

Aile Merkezi'nin en yeni özelliği, içerik denetimleri olarak adlandırılıyor. Ebeveynlerin çocuklarının Snapchat'ta izleyebilecekleri içerik türünü sınırlamalarına olanak tanıyor. Geçen yıl Aile Merkezi kullanıma sunulduğunda bunun mevcut olmaması şaşırtıcı bir durumdu. Özellikle yeni eklenen kontroller, ebeveynlerin çocukları için uygun olmadığını düşündükleri yayıncıların ve içerik oluşturucuların hikayelerini filtrelemesini sağlıyor.

Snap'in politikaları, incelenmemiş içeriğin viral hale gelmesini önlemek için tasarlandı. Bu nedenle TikTok'ta ya da diğer sosyal ağlarda bulabileceğiniz belirli içeriklerin Snapchat'te geniş çapta paylaşılmasını zorlaştırır. Snap'in, içerik oluşturucularının ve Snapchat kullanıcılarının halka açık içeriklerini Hikayeler'de ya da Gündem'de erişime uygun hale gelmeden önce denetliyordu.

Aile Merkezi'nin en son özelliğinden yararlanmak için çocuğunuzla birlikte bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Aile Merkezi hesabı ücretsizdir. Yalnızca birkaç dakika içerisinde oluşturulabilir.