Twitter Kaynak Kodu Çevrimiçi Olarak Sızdırıldı, Güvenlik Riskleri Artıyor

Twitter Kaynak Kodu Çevrimiçi Olarak Sızdırıldı, Güvenlik Riskleri Artıyor
ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'ndeki yasal bir dosyaya göre, Twitter'ın kaynak kodunun bazı bölümleri çevrimiçi olarak sızdırıldı. İlk olarak New York Times tarafından bildirilen, platforma güç veren ve çalışmasını...

ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'ndeki yasal bir dosyaya göre, Twitter'ın kaynak kodunun bazı bölümleri çevrimiçi olarak sızdırıldı. İlk olarak New York Times tarafından bildirilen, platforma güç veren ve çalışmasını sağlayan çok önemli yazılım olan Twitter'ın kaynak kodunun içeriği, yazılım geliştirmeye yönelik bir internet barındırma hizmeti olan GitHub'da ortaya çıktı.

twitter-kaynak-kodu-cevrimici-olarak-sizdirildi-guvenlik-riskleri-artiyor

Twitter kaynak kodları GitHub üzerinde ortaya çıktı

Cuma günü kaynak kodunun GitHub'da olduğunu öğrendiğinde Twitter, kodun derhal kaldırılmasını talep eden bir telif hakkı ihlali bildirimi gönderdi. GitHub, kaldırma talebini yerine getirdi, ancak Times, kodun sitede en az birkaç aydır zaten açığa çıkmış olabileceğini öne sürdü. Twitter ayrıca mahkemeden GitHub'a kaynak kodunu sızdıran kişinin kimliğini ve onu indirmiş olabilecek kişilerin adlarını açıklamasını emretmesini sağlamaya çalışıyor.

twitter-kaynak-kodu-cevrimici-olarak-sizdirildi-guvenlik-riskleri-artiyor

Korku, kodun platformdaki güvenlik açıklarını ortaya çıkarması ve bilgisayar korsanlarının bu zayıflıkları kötü amaçlarla kullanmasını kolaylaştırmasıdır. Sonuçlar, sitenin çevrimdışı duruma getirilmesini veya kullanıcının verilerinin çalınıp satılmasını içerebilir. Times, konuyla ilgili bilgisi olan iki kişiye atıfta bulunarak, Twitter yöneticilerinin, kodu sızdıran kişinin, platformu Ekim 2022'de satın alan yeni sahibi Elon Musk tarafından yapılan kapsamlı kesintilerin bir parçası olarak muhtemelen geçen yıl şirketten ayrıldığına inandıklarını söyledi.

twitter-kaynak-kodu-cevrimici-olarak-sizdirildi-guvenlik-riskleri-artiyor

Twitter'ın son aylarda yaşadığı karışıklık göz önüne alındığında olay, hoşnutsuz bir eski çalışanın potansiyel olarak zarar verici ihlale karışmış olabileceğini gösteriyor. Kaynak kodu, büyük önemi nedeniyle bilgisayar korsanları için birincil hedeftir. Şirketlerin onu korumak için elinden gelenin en iyisini yapmalarına rağmen, faillerin değerli kodu ele geçirmeyi başardığı pek çok olay oldu. Birkaç isim vermek gerekirse Microsoft, Samsung ve LastPass, kaynak kodunun bilgisayar korsanları tarafından son bir yılda ele geçirildiğini gördü.

twitter-kaynak-kodu-cevrimici-olarak-sizdirildi-guvenlik-riskleri-artiyor

Twitter örneğinde, kaynak kodunun bazı bölümleri basitçe web'e yüklendi ve bu da herkesin erişimini kolaylaştırdı. Twitter ve dünya çapında günlük 230 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan topluluk, olayın sosyal medya platformu için herhangi bir büyük soruna yol açıp açmayacağını görmek için izliyor ve bekliyor olacaktır.