WhatsApp, Yakında Bireysel Sohbetleri Parmak İziyle Kilitlemeyi Sağlıyor

WhatsApp, Yakında Bireysel Sohbetleri Parmak İziyle Kilitlemeyi Sağlıyor
WhatsApp düzenli olarak yeni ve kullanışlı özellikler almaya devam ediyor. Son birkaç aydır, mesajlaşma platformu yeni özellikleri daha da hızlı kazanıyor. Geçen hafta, yeni yaratıcı araçların, gizlilik seçeneklerinin ve sesli...

WhatsApp düzenli olarak yeni ve kullanışlı özellikler almaya devam ediyor. Son birkaç aydır, mesajlaşma platformu yeni özellikleri daha da hızlı kazanıyor. Geçen hafta, yeni yaratıcı araçların, gizlilik seçeneklerinin ve sesli sohbetin kullanıma sunulduğunu kullanıcılar gördü. Şimdi de WhatsApp, çok uzun zamanların en önemli güvenlik özelliklerinden biri olabilecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

whatsapp-yakinda-bireysel-sohbetleri-parmak-iziyle-kilitlemeyi-sagliyor

WhatsApp, kullanıcıların bireysel sohbetleri PIN koduyla kilitlemesini sağlıyor

WABetaInfo tarafından keşfedilen Android için WhatsApp beta sürümü 2.23.8.2, kullanıcıların bire bir ve grup sohbetlerini bir pin kodu ya da parmak iziyle kilitlemesine olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliği sunuyor. Bir sohbeti kilitlemek için kişinin ya da grubun bilgilerine tıklamanız ve istenen kimlik doğrulama seçeneğiyle görüşmeyi kilitleme seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

whatsapp-yakinda-bireysel-sohbetleri-parmak-iziyle-kilitlemeyi-sagliyor

Bu özelliği daha da iyi yapan şey, uygulamanın kilitli sohbetleri ayrı bir sekmeye taşıması oluyor. WABetaInfo ayrıca, birisi kilitli sohbetleri açmaya çalışırsa ve gerekli kimlik doğrulamasını sağlayamazsa, uygulamanın kullanıcıdan sohbeti açmadan önce temizlemesini istiyor. Özellik hakkında daha iyi fikir elde edebilmek için aşağıdaki görüntülere göz atabilirsiniz.

whatsapp-yakinda-bireysel-sohbetleri-parmak-iziyle-kilitlemeyi-sagliyor

Şu anda WhatsApp, uygulamayı bir pin kodu ya da parmak izi ile kilitlemenize olanak tanıyor. Uygulamaya her erişmek istendiğinde kimlik doğrulamak zorunda olduklarından, bu özellik bazı insanlar için oldukça sinir bozucu olabilir. Karşılaştırıldığında, belirli bir sohbeti kilitleme özelliği çok daha kolaylık sağlıyor. Hassas konuşmalarınızı diğer insanlara karşı korurken, kimlik doğrulaması olmadan uygulamayı hızlı bir biçimde açmanıza olanak tanıyor.

Bu özelliğin uygulamanın genel sürümüne ne zaman geleceğine dair net bir bilgi yer almıyor. Yine de, WhatsApp'ın özellik sunum zaman çizelgelerinin geçmişine bakıldığında, yeni özelliğin birkaç hafta içinde herkesin kullanımına sunulmasını bekleyebilirsiniz.