YouTube Music, Podcast Özelliğini Kullanıcılara Sundu

YouTube Music, Podcast Özelliğini Kullanıcılara Sundu
Şubat ayında Google, şirketin yakında podcast'leri YouTube Müzik platformu aracılığıyla dağıtmaya başlayacağını duyurdu. Bu, kullanıcıların cihazları kilitliyken bile YouTube'da izledikleri aynı podcast'leri dinlemelerine...

Şubat ayında Google, şirketin yakında podcast'leri YouTube Müzik platformu aracılığıyla dağıtmaya başlayacağını duyurdu. Bu, kullanıcıların cihazları kilitliyken bile YouTube'da izledikleri aynı podcast'leri dinlemelerine olanak tanıyor. Bu özellik nihayet, en azından şu anlık ABD'de kullanıma sunuldu. Google, Amerika Birleşik Devletleri'nde Android için YouTube Music uygulamasına kademeli olarak podcast desteği sunmaya başladığını duyurdu.

youtube-music-podcast-ozelligini-kullanicilara-sundu

YouTube, Podcast özelliğini kademeli olarak sunuyor

Yeni özellik, Galaxy akıllı telefonunuzda/tabletinizde veya herhangi bir Android cihazınızda YouTube Music uygulamasına ulaştığında, Ana sayfanın üst kısmında özel bir "Podcast'ler" sekmesi gösteriyor. Bu bölüme tıkladığınızda, platformda bulunan tüm podcast'leri keşfedebileceksiniz. Uygulama, podcast'leri popülerliğe ve türe göre sınıflandıracak ve hatta ilgi alanlarınıza göre podcast'leri önerecektir.

youtube-music-podcast-ozelligini-kullanicilara-sundu

Bir podcast'e tıkladığınızda, YouTube Music onu ses formatında çalmaya başlar. Bu yeni özellik, kullanıcıların podcast'leri şarkıları dinledikleri gibi dinlemelerine olanak tanır ve bu, birçok kişi için YouTube'da bu podcast'leri izlemekten çok daha uygundur. Bu özellik aşamalı olarak kullanıma sunulduğundan, bazı kullanıcılar bu özelliği diğerlerinden önce alabilir. Google da bu özelliği diğer bölgelere getirmek için çalıştığını söylüyor.

youtube-music-podcast-ozelligini-kullanicilara-sundu

Duyuru gönderisinde Google, "Bu podcast dinleme deneyimi, bu özelliklerden bazılarının keyfini çıkarmak için Premium veya Music Premium aboneliğine ihtiyaç duyduğunuz müzik dinleme deneyimimizden farklıdır" diyerek, YouTube Music'te podcast dinlemenin herhangi bir abonelik gerektirmeyeceğini öne sürüyor. Şirket yakında YouTube Music'teki podcast'lere sesli reklamlar eklemeyi planlıyor.

youtube-music-podcast-ozelligini-kullanicilara-sundu

Bu ayın başlarında Google, YouTube'daki kanal sayfalarına "Podcast'ler" sekmesini de ekledi. Bu yeni bölüm, bir içerik oluşturucunun podcast olarak işaretlediği tüm içeriği gösterir ve bu da kullanıcıların belirli içerik türlerini keşfetmesini kolaylaştırır. İçerik oluşturucuların YouTube'da podcast olarak işaretlediği içerik, YouTube Music'in podcast'ler bölümünde görünür.