YouTube TV Abonelik Fiyatlarını Yükseltti

YouTube TV Abonelik Fiyatlarını Yükseltti
YouTube TV, son birkaç yıldan uzun süredir abonelik fiyatlarını artırmayan son akış hizmetlerinden birisi olduğu için bunun olması kaçınılmaz duruyordu. Disney+, HBO ve diğer birçok benzer hizmet zaten fiyatlarını artırdı....

YouTube TV, son birkaç yıldan uzun süredir abonelik fiyatlarını artırmayan son akış hizmetlerinden birisi olduğu için bunun olması kaçınılmaz duruyordu. Disney+, HBO ve diğer birçok benzer hizmet zaten fiyatlarını artırdı. Muhtemelen birkaç yıl içerisinde bu durum tekrarlanacaktır.

youtube-tv-abonelik-fiyatlarini-yukseltti

YouTube TV fiyat duyurusunu Twitter'dan yaptı

Twitter'da kısa bir duyuruda YouTube TV, aylık abonelikleri 64,99 dolardan 72,99 dolara yükselttiğini doğruladı. Bu da 8 dolarlık bir artış olduğunu gösteriyor. Hizmetin 2017'de ayda 35 dolardan başladığı düşünüldüğünde, bu yıllar içinde büyük bir ayarlama olduğu belli oluyor. YouTube TV, kendini savunmak için yaklaşık 3 yıldır aylık maliyetlerini artırmadı.

youtube-tv-abonelik-fiyatlarini-yukseltti

Şirkete göre bu durum, içerik maliyetleri arttıkça ve hizmet kalitelerine yatırım yapmaya devam ettikçe izleyicilere mümkün olan en iyi TV hizmetini sunmayı amaçlıyor. Fiyat artışı yeni müşteriler için hemen geçerli oluyor. Mevcut YouTube TV aboneleri fiyat değişikliğini 18 Nisan'dan itibaren görüyor. Son aylık maliyet artışını tatlandırmak için hizmet, 4K Plus eklentisinin fiyatını 19,99 dolardan 9,99 dolara kadar düşürdüğünü duyurdu.

youtube-tv-abonelik-fiyatlarini-yukseltti

Temel olarak artık hizmetin aylık aboneliği için kullanıcılar daha az ödüyor. 8 dolarlık fiyat artışına rağmen, 2 dolar daha az ödenmiş oluyor. Çünkü, akış hizmeti 4K Plus eklentisinin fiyatını 10 dolar düşürmeye karar verdi. Hizmet, bünyesine oldukça sık yeni kanallar ekler. Şirketin en büyük anlaşmalarından biri, yılda yaklaşık 2 milyar dolar ödediği bildirilen NFL Sunday Ticket haklarını satın almaktı. Fiyat artışı bu özel anlaşmadan oldukça etkilenmiş gibi görünse de, hizmet bu söylentileri yalanladı.