Çalışanlar cayır cayır yanacak! SGK tespit ettiği an iptal ettiriyor! 

Çalışanlar cayır cayır yanacak! SGK tespit ettiği an iptal ettiriyor! 
Bazı işletmeler çalışanlarının maaşlarını düşük göstererek maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmını hesabına yatırıp geri kalanını da elden ödüyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin de hemen...

Bazı işletmeler çalışanlarının maaşlarını düşük göstererek maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmını hesabına yatırıp geri kalanını da elden ödüyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin de hemen SGK'ya şikayet oluşturması ve o iş yerini şikayet etmesi isteniyor.

https://edirnejethaber.com/2000-tl-odeme-yapilacak-sgk-emekli-devlet-memuru-herkes-alabilecek/

İş yerinde çalışana bunu yapan cayır cayır yanacak. SGK tespit ettiği an iptal ettiriyor. Para cezası da kesilecek. SGK dönem dönem yaptığı denetimlerde bazı iş yerlerinin usule aykırı davrandığını tespit ederek cezai işlemleri başlatıyor. Özellikle işçinin maaşını düşük gösteren ve sigortasını az bir ücretten yatıran işletmeler için para cezası başta olmak üzere hapis cezasına kadar yaptırımlar uygulanıyor. Bu bağlamda usulsuz bordro düzenlemesi için denetimler devam ediyor.

TESPİT EDİLENE CEZA KESİLİYOR

İşçisine sigorta yapmayan ve maaşını düşük gösteren iş yerleri tek tek tespit edilip yaptırım uygulanıyor.

BORDRONUZU MUTLAKA KONTROL EDİN!

İş yeriniz tarafından yapılan sigorta bildirimlerinizin maaşınızla uyumlu olması gerekiyor. Aksi takdirde iş yeriniz usulsuz bordro düzenliyor demektir.

TEK TEK TESPİT EDİLİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sık sık denetim yapılıyor ve kurallara uymayan iş yerlerine ceza yağıyor.

HEMEN BİLDİRMENİZ GEREKİYOR

Çalışanların maaşlarını düşük gösterip maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmını hesabına yatırıp geri kalanını da elden ödeyen şirketleri SGK'ya şikayet etmelisiniz.

https://edirnejethaber.com/son-1260-gun-yuksek-maas-avantaji-ssk-sgk-bagkurlular-yasadi/