Disney Yıl Sonuna Kadar Disney+ ve Hulu'yu Tek Bir Uygulamada Birleştirmeyi Düşünüyor

Disney Yıl Sonuna Kadar Disney+ ve Hulu'yu Tek Bir Uygulamada Birleştirmeyi Düşünüyor
Disney yakında tüm akış kataloğu için tek bir konsolide uygulama ile çalışıyor. Şirketin ikinci çeyrek kazanç çağrısı sırasında CEO Bob Iger, House of Mouse'un Disney+ ve Hulu'yu yıl sonuna kadar her ikisinden programlama...

Disney yakında tüm akış kataloğu için tek bir konsolide uygulama ile çalışıyor. Şirketin ikinci çeyrek kazanç çağrısı sırasında CEO Bob Iger, House of Mouse'un Disney+ ve Hulu'yu yıl sonuna kadar her ikisinden programlama da dahil olmak üzere tek bir platformda birleştireceğini açıkladı. Spor yayıncısı ESPN+ da dahil olmak üzere Disney paketinin üç parçası da değişikliğe rağmen bağımsız hizmetler olarak sunulmaya devam ediyor.

disney-yil-sonuna-kadar-disney-ve-huluyu-tek-bir-uygulamada-birlestirmeyi-dusunuyor

Disney yakın gelecekte Hulu'yu elinde tutmak istiyor

Bazılarının iki büyük akış rakibi arasında gerçekleşebileceği tahmin edilen tam bir birleşme olmasa da, en azından Disney'in yakın gelecekte Hulu'yu elinde tutmak istediğini garanti ediyor. Bu, bu yılın başlarında şirketin akış durumunu yeniden düzenlemeye çalışırken 45 milyondan fazla aboneye sahip yayıncıdaki hissesini satma isteğinin sinyalini veren Iger'den biraz geri adım attı. Kabul edildi, Disney'in talihi de o zamandan beri tersine döndü. Tema parklarından elde edilen güçlü kazançlar, şirketi Wall Street Journal tarafından tahmin edilenden daha iyi bir çeyreğe taşıdı, ancak aynı zamanda akış abonelerinin kaybının geçen çeyrekten bu yana yavaşlamasına da yardımcı oldu.

disney-yil-sonuna-kadar-disney-ve-huluyu-tek-bir-uygulamada-birlestirmeyi-dusunuyor

Iger, yerel reklamlarının yüzde 40'ı adreslenebilir olduğundan, tek uygulama yaklaşımını reklam açısından ileriye doğru büyük bir adım olarak lanse etti. Bu reklamları belirli tüketicilere uyarlayarak ileriye dönük çok daha hedefli bir yaklaşım olacak, ancak bunu zaten indirimli Disney paketi için ödeme yapan tüketiciler için bir zafer olarak faturalandırdı:

"Disney+, Hulu ve ESPN+'yı bağımsız seçenekler olarak sunmaya devam edecek olsak da bu, doğrudan tüketiciye tekliflerimizin mantıklı bir ilerlemesidir; daha fazla kitle etkileşiminde ve sonuçta daha birleşik bir akış deneyimine yol açar."

disney-yil-sonuna-kadar-disney-ve-huluyu-tek-bir-uygulamada-birlestirmeyi-dusunuyor

Şu anda Disney, Hulu ve Disney+ aboneliklerini reklamlarla birlikte aylık 9,99 ABD Doları veya Hulu, Disney+ ve ESPN+'nın üçünün tümü ayda 12,99 ABD Doları ve reklamsız ayda 19,99 ABD Doları ve önceki ikisi için indirimli bir fiyata birlikte satın alma seçenekleri sunuyor. Şirket konsolide olmaya çalışırken fiyatların değişip değişmeyeceği belli değil, ancak Iger ne yazık ki Disney+ için başka bir fiyat artışının geleceğini doğruladı. Flama geçtiğimiz günlerde fiyatların Aralık ayında yükseldiğini gördü. CFO Christine McCarthy, şirketin 1,5 milyar dolar - 1,8 milyar dolarlık bir değer düşüklüğü alması nedeniyle içeriğin azaltılacağını eklediğinden, gerçek içeriği modernize etmek hala Disney için en önemli öncelik gibi görünüyor.

disney-yil-sonuna-kadar-disney-ve-huluyu-tek-bir-uygulamada-birlestirmeyi-dusunuyor

Önümüzdeki yıl Hulu için belirsizlik hala ufukta beliriyor. 2024, hem Disney hem de hala yayıncının yüzde 33'üne sahip olan Comcast için bir put/call seçeneğinin açıldığını görüyor. Disney, Comcast'in sektördeki hissesini satın alma fırsatına sahip olacaktı, ancak bu, yayıncının toplam değeri 27 milyon doların üzerinde olduğu için 9 milyar dolardan fazlaya mal olacaktı. Iger hala geleceği değerlendiriyor gibi görünüyor, ancak Hulu'nun genel eğlence seçeneklerini Disney+ tarafından sunulan Disney merkezli programlamayla karıştırma fikrini de övdü. Hulu'nun hit dizisi Only Murders in the Building ve The Bear'ın yeni sezonları ve bu yılın sonlarında çıkacak olan How I Met Your Father 2. Sezon'un devamı ile sunabileceği çok şey var.