Netflix İzleyicilerinin Hellhole Adlı Korku Filminden Mideleri Bulanıyor

Netflix İzleyicilerinin Hellhole Adlı Korku Filminden Mideleri Bulanıyor
Netflix, gözden kaçan bir korku filmiyle yine saldıyor. Hellhole, sonunda algoritma üzerinde daha fazla gün ışığı gören bir 2022 Polonya şeytan çıkarma filmidir. İlk olarak Ekim 2022'de vizyona giren Hellhole'un yönetmenliğini,...

Netflix, gözden kaçan bir korku filmiyle yine saldıyor. Hellhole, sonunda algoritma üzerinde daha fazla gün ışığı gören bir 2022 Polonya şeytan çıkarma filmidir. İlk olarak Ekim 2022'de vizyona giren Hellhole'un yönetmenliğini, korku komedisi Nobody Sleeps in the Woods Tonight'de başarılı olan Bartosz M. Kowalski yapıyor. Orijinal adı Ostatnia Wieczerza, filmin dini unsurlarının habercisi olan "The Last Supper" anlamına geliyor. Film, Polonya korku filminin midesi zayıf olanlar için tasarlanmamış bir şekilde daha ana akım medyaya nasıl gireceğinin ürkütücü ve dudak uçuklatan bir örneğidir.

netflix-izleyicilerinin-hellhole-adli-korku-filminden-mideleri-bulaniyor

Hellhole izleyenlerin midesini bulandırdı

1987'de geçen film, bir manastır bölgesinde kaybolan yedi kadına ne olduğunu keşfetmekle görevli gizli bir milis üyesi olan Marek'i (Piotr Zurawski) konu alıyor. Bir keşiş gibi davranarak diğer keşişlerin saflarına katılır ve çok geçmeden kelimenin tam anlamıyla çiğneyebileceğinden fazlasını ısırdığını fark eder. Filmin başında, The Omen'e saygı duruşunda bulunan bir rahibin, elinde bir bebekle çılgınca bir kilise sunağına koştuğunu görüyoruz. Bahsedilen bebek göğsünde garip bir işaret taşır ve rahip onu öldürmek için elinden geleni yapar, ancak işi bitiremeden polis tarafından vurularak öldürülür. Ardından, 30 yıl öncesine, Marek'in ıssız bir manastıra gelişini kutladığı 1987 yılına gidiyoruz. Milis kimliğini gizlemeye kararlı, tespihinde kilit açma aletleri ve valizinin gizli bir bölmesinde bir silah var ve neyse ki, eşyaları aranırken kimse onları bulamıyor. Buradan sonra işler Marek için giderek daha tuhaf bir hal alır. Kusmasına neden olan şüpheli yiyeceklerle beslenir, duvarlarda pis ve ıslak delikler bulur ve bir şeytan çıkarma ayinini ilk elden görür. Marek'in gözetleme yaptığı sonunda ortaya çıkar ve buradan Hellhole bir sarmal aşağı inerek manastırın ve bakanlarının gerçek karanlık doğasını ortaya çıkarır.

netflix-izleyicilerinin-hellhole-adli-korku-filminden-mideleri-bulaniyor

Korku eleştirmenleri, Hellhole'un izledikten iki hafta sonra bile beyinlerinde nasıl bir delik açtığını açıklamak için Twitter'a gitti. İzleyiciler ayrıca, akşam yemeğinizi kaybedebileceğiniz için kimsenin filmi izlerken yemek yememesi gerektiğini tweetledi. Imported Horror Podcast, incelemelerinde Hellhole'un vücut korkuları ve yemek korkuları olduğunu ve hatta bulunan görüntülere titreşimler verdiğini belirtti. Hellhole'un hak ettiği şey, rahatsız edici sinematografi, ürkütücü ve rahatsız edici görüntüler ve nihilist doğası nedeniyle tüm karakterler için genel bir korku duygusudur. Film doğal bir yavaş yanma hissine sahip olsa da, 88 dakikalık çalışma süresinde hala çok şey var. Bu film, hepimizin ölüme mahkum olduğu fikrini fazlasıyla pekiştiriyor. Kowalski, B-filmlerine bayılıyor ve gerçekten Polonya korku filmlerini büyütmek istiyor. Daha önce de belirtildiği gibi, açılış sahnesinde The Omen'e bazı göndermeler var, ancak Hellhole'un hikayesi de diğer popüler korku filmlerini anımsatıyor. Karanlığın Prensi, manastırın Şeytani bir geçidin üzerindeki konumu nedeniyle akla gelenlerden biridir. Marek'in kayıp kişileri bulmak için kılık değiştiren ancak sonunda bir tür dini tarikata dönüşen ve ölümüyle karşılaşan bir polis olması açısından The Wicker Man (1973) ile karşılaştırabiliriz. Kowalski'nin klasiklere olan sevgisi, daha fazla tanınmayı hak eden benzersiz bir şeytan çıkarma filmi yapmasına yardımcı oluyor. Hellhole, şu anda Netflix'te izlenebilir.