Netflix, Temel Planda Daha Yüksek Video Kalitesi Sunuyor

Netflix, Temel Planda Daha Yüksek Video Kalitesi Sunuyor
Netflix, dünya çapında en popüler video akış platformları arasındadır. İçeriği en iyi kalitede izlemek için atlayabileceğiniz ücretli planlar olsa da Netflix, Kasım ayında ayda 6,99 ABD Doları karşılığında Reklamlı Temel...

Netflix, dünya çapında en popüler video akış platformları arasındadır. İçeriği en iyi kalitede izlemek için atlayabileceğiniz ücretli planlar olsa da Netflix, Kasım ayında ayda 6,99 ABD Doları karşılığında Reklamlı Temel planını tanıttı. Bu katman ABD'de duyurulur duyurulmaz, 720p ile sınırlı olan sınırlı video akışı desteği nedeniyle kullanıcılardan sert eleştiriler aldı.

netflix-temel-planda-daha-yuksek-video-kalitesi-sunuyor

Netflix, temel planda 720p'den 1080p'ye geçiyor

Rakibi Disney+, kullanıcıların içeriği Full HD, HDR10, 4K Ultra HD, Dolby Vision ve IMAX Enhanced ile Genişletilmiş En Boy Oranında yayınlamasına olanak tanıyan reklam destekli planı 'Disney+ Basic'i ayda 7,99 dolara başlattığında eleştiriler tavan yaptı. Şimdi, Netflix 2023 1. Çeyrek kazanç raporunda, Basic With Ads planında bazı değişiklikler duyurdu.

netflix-temel-planda-daha-yuksek-video-kalitesi-sunuyor

Görünüşe göre, Netflix Basic With Ads planındaki kullanıcılar, herhangi bir ekstra ücret ödemeden içeriği 1080p'de yayınlayabiliyor. Bunun dışında akış devi, eşzamanlı akış sayısını birden ikiye çıkaracağını da söyledi. Kanada ve İspanya'daki Netflix kullanıcıları, Basic With Ads planında 1080p içerik akışının keyfini çıkarmaya başladı. İngiltere, ABD, Avustralya, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve Türkiye gibi diğer bölgeler bu özelliği ilerleyen süreçte alıyor.

netflix-temel-planda-daha-yuksek-video-kalitesi-sunuyor

Kazanç raporlarına bakıldığında, Netflix Basic With Ads planının, aylık 15,49 ABD dolarına mal olan ve HD akış sunan standart plana kıyasla zaten daha fazla gelir getirdiği belirtiliyor. Gelecekte, Basic With Ads planının, eklenen 1080p akış desteği sayesinde gelir üretimini iyileştirmesi bekleniyor. Netflix ayrıca, yaklaşık 25 yıl önce başlayan postayla DVD dağıtım hizmetinin kapatıldığını da duyurdu.