Samuel Jackson ve John David Washington, Netflix İçin The Piano Lesson Filminde Rol Alıyor

Samuel Jackson ve John David Washington, Netflix İçin The Piano Lesson Filminde Rol Alıyor
Samuel L. Jackson ve John David Washington, August Wilson'ın oyunu The Piano Lesson for Netflix'in uzun metrajlı film uyarlamasında rol alıyor. Büyük Buhran'ın ardından 1936 Pittsburgh'da geçen film, Charles ailesinin Doaker Charles...

Samuel L. Jackson ve John David Washington, August Wilson'ın oyunu The Piano Lesson for Netflix'in uzun metrajlı film uyarlamasında rol alıyor. Büyük Buhran'ın ardından 1936 Pittsburgh'da geçen film, Charles ailesinin Doaker Charles hanesindeki hayatlarını ve köleleştirilmiş ataları tarafından yapılan oymalarla aile tarihini belgeleyen bir aile piyanosu olan aile piyanosunu takip ediyor.

samuel-jackson-ve-john-david-washington-netflix-icin-the-piano-lesson-filminde-rol-aliyor

The Piano Lesson yeniden canlandırma 27 ön izleme aldı

Jackson ve Washington'ın oynadığı August Wilson'ın The Piano Lesson'un Broadway'de yeniden canlanması, Ethel Barrymore Theatre'da 27 ön izleme ve 124 düzenli performansla gösterimini yakın zamanda tamamladı. Yapım, Broadway'de bir oyunun en yüksek hasılat yapan yeniden canlandırılması ve Broadway'de şimdiye kadarki en yüksek hasılat yapan Wilson yapımıdır.

samuel-jackson-ve-john-david-washington-netflix-icin-the-piano-lesson-filminde-rol-aliyor

Netflix uyarlaması Malcolm Washington tarafından yönetiliyor, senaryosu Virgil Williams ve Malcolm Washington'a ait oluyor. Yapımcılığını Akademi Ödüllü Denzel Washington ve Akademi Ödül Adayı Todd Black üstleniyor. Filmde Oscar ödüllü Jackson (Onur Ödülü – 2021) ve Washington'un yanı sıra Ray Fisher (Zack Snyder's Justice League, Rebel Moon), Danielle Deadwyler (Till, The Harder They Fall), Michael Potts (Ma Rainey's Black Bottom, Rustin) ve Corey Hawkins (Straight Outta Compton, The Tragedy of Macbeth) gibi isimler yer alıyor.

samuel-jackson-ve-john-david-washington-netflix-icin-the-piano-lesson-filminde-rol-aliyor

The Piano Lesson, Wilson'ın 10 oyunluk American Century Cycle'ının bir parçasıdır ve Fences ile Ma Rainey's Black Bottom'u içeriyor. Ma Rainey's Black Bottom, 2021'de dünya çapında Netflix'te yayınlandı. Film, beş Akademi Ödülü adaylığı (En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yapım Tasarımı, En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı ve En İyi Kostüm Tasarımı) ve iki Akademi Ödülü (En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı) aldı. George C. Wolfe'un yönettiği, Ruben Santiago-Hudson'ın beyaz perdeye uyarladığı filmin başrollerinde Viola Davis, Chadwick Boseman, Colman Domingo, Glynn Turman, Michael Potts, Taylour Paige, Dusan Brown, Jeremy Shamos ve Jonny Coyne yer alıyor.

2010'da Denzel Washington ve Viola Davis, August Wilson'ın Broadway'de yeniden canlandırılan Fences filminde rol aldı. İkisi de rolleri için Tony Ödülleri kazandı. 2016'da Washington, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında üç Akademi Ödülü adaylığı ve Viola Davis için bir Akademi Ödülü kazanan Fences'ın film uyarlamasında Viola Davis'le birlikte yönetti ve rol aldı.