Super Mario Bros. Movie, 378 Milyon Dolar Küresel Açılış Hafta Sonu Gişesi Yaptı

Super Mario Bros. Movie, 378 Milyon Dolar Küresel Açılış Hafta Sonu Gişesi Yaptı
Universal Pictures/Illumination'ın The Super Mario Bros. Movie adlı film, uzatılan 9 Nisan Paskalya hafta sonu boyunca dünya çapında tahmini 378 milyon dolarlık bilet satışı sağladı. 5-6 Nisan gösterimleri dahil edildiğinde Kuzey...

Universal Pictures/Illumination'ın The Super Mario Bros. Movie adlı film, uzatılan 9 Nisan Paskalya hafta sonu boyunca dünya çapında tahmini 378 milyon dolarlık bilet satışı sağladı. 5-6 Nisan gösterimleri dahil edildiğinde Kuzey Amerika ekranlarında 204 milyon $'lık rekor satış da buna dahildi. Sayı, yalnızca yılın en yüksek Kuzey Amerika gişe açılışı değil, aynı zamanda Disney'in 2016'daki Finding Dory'si ve Kasım 2019'daki Frozen 2'deki önceki tüm zamanların küresel animasyon açılışlarının da başında geliyor. Super Mario, Kuzey Amerika biletinde yaklaşık 146 milyon dolar kazandı.

super-mario-bros-movie-378-milyon-dolar-kuresel-acilis-hafta-sonu-gisesi-yapti

Super Mario Bros. Movie, yüzde 96 puan aldı

Yüzde 96 Rotten Tomatoes izleyici puanı ve gıpta ile bakılan aile izleyicileri arasında güçlü bir çekiciliğe sahip olan Super Mario'nun ileriye dönük güçlü teatral ayakları var gibi görünüyor ve bu yaz bir ara Peacock akış platformu için ayrılmış bir başka gelecek hit filmi işaret ediyor. Ayrı olarak, 1980'lerde Air Jordan basketbol ayakkabısının yaratılması için yükselen basketbol süperstarı Michael Jordan ve Nike arasındaki işbirliğini konu alan gelişmiş spor draması Amazon Studios'un Air'i, Kuzey Amerika'daki ilk çıkışında 20 milyon dolar hasılat elde ederek tüm dünyada 2 numara oldu.

super-mario-bros-movie-378-milyon-dolar-kuresel-acilis-hafta-sonu-gisesi-yapti

Filmde Nike'ın kurucusu Phil Knight rolünde Ben Affleck, Nike'ın gelişmekte olan pazar dehası Sonny Vaccaro rolünde Matt Damon, Nike yöneticisi Rob Strasser rolünde Jason Bateman ve Jordan'ın annesi rolünde Oscar ödüllü Viola Davis yer alıyor ve Affleck de filmi yönetiyor. Lionsgate'den John Wick: Chapter 4, Kuzey Amerika ekranlarında 147 milyon dolar dahil olmak üzere üç haftalık toplamını dünya genelinde 304 milyon doları geçerek 14.6 milyon dolar daha kazandı. Film, serinin en çok hasılat yapan filmi olarak John Wick: Chapter 3 Parabellum'u geçme yolunda ilerliyor. Film, önümüzdeki hafta Güney Kore'de ve bu ay Orta Doğu'da gösterime giriyor.

super-mario-bros-movie-378-milyon-dolar-kuresel-acilis-hafta-sonu-gisesi-yapti

Hemen arkasında, ikinci haftasonunda tahmini bilet satışlarında 14,5 milyon dolar daha gören ve fantastik maceranın küresel çetelesini 90 milyon doları geçen Paramount Pictures'ın Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur vardı. İlk haftasonundan yüzde 61'lik düşüş, filmin bildirilen 150 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesini aşmada sorun yaşayabileceğini gösteriyor.

İlk beşi tamamlayan Paramount's Scream VI oldu ve slasher filminin küresel toplamını 103 milyon doları geçerek 3,3 milyon dolar gelir ekledi ve serideki en çok hasılat yapan film olarak Scream 2'nin yerini aldı.