Warner Bros., HBO Max İçin Harry Potter Dizisi Hakkında Konuşuyor

Warner Bros., HBO Max İçin Harry Potter Dizisi Hakkında Konuşuyor
Warner Bros., konu hakkında TechCrunch tarafından onaylanan bir kaynak olan HBO Max'te bir Harry Potter Max Original serisi hakkında konuşuyor. Kaynak, şirketin henüz bir anlaşmaya varmaya yakın olmadığını söylüyor. Potansiyel...

Warner Bros., konu hakkında TechCrunch tarafından onaylanan bir kaynak olan HBO Max'te bir Harry Potter Max Original serisi hakkında konuşuyor. Kaynak, şirketin henüz bir anlaşmaya varmaya yakın olmadığını söylüyor. Potansiyel anlaşma hakkında ilk rapor veren Bloomberg oldu. Warner Bros. Discovery (WBD) CEO'su David Zaslav ve HBO şefi Casey Bloys, görünüşe göre yazar J.K.'yi ikna etmeye çalışıyorlar. Rowling seriyi onaylıyor.

warner-bros-hbo-max-icin-harry-potter-dizisi-hakkinda-konusuyor

Warner Bros. Harry Potter dizisi yapmayı düşünüyor

Harry Potter 600 milyondan fazla kopya satarak genel olarak en çok satan kitap serisi olduğundan, dünyanın her yerindeki Potterhead'ler muhtemelen gelecekteki bir dizi için heyecanlandırıyor. Toplamda, diziye dayanan sekiz film dünya çapında 7,7 milyar dolar bilet satışı yaptı. Harry Potter markası birçok ürüne ve yan ürüne dönüştü, en sonuncusu Warner Bros.'un Şubat ayında yayınladığı ve şimdiye kadar 12 milyondan fazla kopya satan video oyunu Hogwarts Legacy oldu. Ayrıca resmi açılış gecesini 19 Haziran 2022'de yapan "Harry Potter ve Lanetli Çocuk" adlı bir sahne yapımı var.

warner-bros-hbo-max-icin-harry-potter-dizisi-hakkinda-konusuyor

Warner Bros., uzun süredir popüler kitap serisiyle daha fazlasını yapmak istiyordu. Zaslav, 2022'nin 4. çeyreği kazanç çağrısı sırasında şirketin daha önce Harry Potter da dahil olmak üzere IP'sinden tam olarak yararlanacağını söylediğini belirtmişti. Zaslav, "Sahip olduğumuz IP ile pazarda çok büyük bir avantaja sahip olduğumuza inanıyorum. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde ve her dilde spor, haber, kurgusal olmayan ve eğlence alanlarında en eksiksiz varlık portföyü ve dünyaca ünlü franchise'lar, kişilikler ve hikaye anlatma IP'si ile sektördeki en güçlü ele sahibiz." dedi.

warner-bros-hbo-max-icin-harry-potter-dizisi-hakkinda-konusuyor

Diğer planlar arasında Yüzüklerin Efendisi serisine dayanan yeni filmler, Stephen King'in “It” için bir prequel dizisi ve daha fazla “Game of Thrones” projesi yer alıyor. WBD, DC Evrenini yeniden başlatmaları için film yapımcısı James Gunn ve yapımcı Peter Safran'ı da işe aldı.